Onze Lieve Vrouw Koningin Schoten

 V.K.S.J. GUDRUN  - http://www.vksjgudrun.be

 

 K.S.A. SINT-JAN BERCHMANS - http://www.ksaschoten.be


Het zijn jeugdbewegingen respectievelijk voor meisjes en jongens tussen 6 en 18 jaar. Ouderen kunnen lid blijven als leider.


De vergaderingen hebben meestal op zaterdagnamiddag plaats per leeftijdsgroep, aan het lokaal, Sparrenlaan 63.


Er wordt in een sfeer van vriendschap en fair-play aan sport en spel gedaan. Verder zijn er: fietstochten, sjorren, dropping, daguitstappen, vomiingsavonden, banweekend... en niet te vergeten het jaarlijkse tentenkamp.


Dat alles gedragen door de "Evangelische" overtuiging, sociale bekommemis en

culturele Vlaamse volksverbondenheid.


K.A.V.


De K.A.V. is een vrouwenbeweging waar ook nieuwe leden gemakkelijk contacten leggen en zich thuis voelen; ze biedt een waaier van activiteiten aan: natuurwandelingen en fietstochten, culturele stadswandelingen en museumbezoeken, daguitstappen waar het culturele aan het aangename gekoppeld wordt en waarop de echtgenoten ook welkom zijn. Elk jaar is er bovendien een kerstfeest in december en een gezellig samenzijn in juni om het werkjaar af te sluiten.


Ziekenzorg


De afdeling Ziekenzorg van de Christelijke Mutualiteiten (C.M.) werkt met meerdere vrijwilligers die langdurige zieken geregeld bezoeken.


Bovendien organiseert ze voor niet aan huis gebonden zieken en herstellenden een kerst- en paasfeest, koffienamiddagen, wandelingen en concerten. Ziekenzorg werkt ook mee aan vakanties voor zieken van C.M.