Onze Lieve Vrouw Koningin Schoten

 V.K.S.J. GUDRUN  - http://www.ksagudrun.be

 

 K.S.A. SINT-JAN BERCHMANS - http://www.ksaschoten.be


Het zijn jeugdbewegingen respectievelijk voor meisjes en jongens tussen 6 en 18 jaar. Ouderen kunnen lid blijven als leider.


De vergaderingen hebben meestal op zaterdagnamiddag plaats per leeftijdsgroep, aan het lokaal, Sparrenlaan 63.


Er wordt in een sfeer van vriendschap en fair-play aan sport en spel gedaan. Verder zijn er: fietstochten, sjorren, dropping, daguitstappen, vormingsavonden, banweekend... en niet te vergeten het jaarlijkse tentenkamp.


Dat alles gedragen door de evangelische overtuiging, sociale bekommernis en culturele Vlaamse volksverbondenheid.


Femma


FEMMA is een vrouwenbeweging die een waaier van activiteiten aanbiedt: knutselen of koken, gezelschapspelen, natuurwandelingen, culturele stadswandelingen en museumbezoeken, of samen met andere Schotense afdelingen daguitstappen waar het culturele aan het aangename gekoppeld wordt en waarop de echtgenoten ook welkom zijn. Elk jaar is er bovendien een kerstfeest in december en een gezellig samenzijn in juni om het werkjaar af te sluiten.


Samana


Samana werkt met vrijwilligers om langdurige zieken geregeld te bezoeken.


Bovendien organiseert ze voor niet aan huis gebonden zieken en herstellenden een kerst- en paasfeest, een maandelijkse koffienamiddag, en af en toe een wandeling of concert. Samana werkt ook mee aan vakanties voor zieken van C.M.